Főoldal > Hírek > Indiai csapattal játszottunk edzőmérkőzést

Indiai csapattal játszottunk edzőmérkőzést

Július első napján az indiai Madras Football Academy három korosztályos csapatát láttuk vendégül a Műkertvárosi Sportcentrumban. Ellenfelünk a kaposvári Youth Football Fesztiválra érkezett, de a torna előtt szeretett volna még felkészülési mérkőzést játszani. Nagy örömünkre választásuk a mi egyesületünkre esett. Örültünk a felkérésnek, mivel ritkán van lehetősége játékosainknak más futball-kultúrával élőben találkozni, megismerkedni.
A rekkenő hőség talán inkább ellenfelünknek kedvezett, de mindhárom csapatunk bátran focizott, állta a sarat. A 2005-ösök mérkőzésén mutatkozott nagyobb különbség az ellenfél javára, míg a 2009-es és 2007-es korosztályban egy-egy gól volt csupán a differencia a csapatok között, a legfiatalabbak esetében ez győzelmet, míg a 2007-es csapatunk esetében minimális különbségű vereséget jelentett.
Megállapíthattuk, hogy ellenfelünk valamennyi játékosa nagy taktikai fegyelemmel, elhivatottan lépett pályára, maximális tiszteletet adva edzőjüknek, ellenfeleiknek egyaránt. Kemények voltak ugyan, de sportszerűek, egységesen remekül kezelték a labdát, és valamennyi posztra, ügyes, már-már kiemelkedő tudású játékossal érkeztek. A labdarúgáshoz legjobban megfelelő testalkatúak voltak mindannyian. Érdekes volt, hogy a két kisebb korosztályban nem játszanak lesre, ami számunkra először kicsit szokatlan volt. Viszont amikor sikerült alkalmazkodnunk ehhez, remekül kihasználtuk az ebben rejlő lehetőségeket.
Ezen a napon nem csak a pályán, de vendéglátóként is sikerült helytállni, öregbíteni a magyar futball – Ázsiában még meglévő – jó hírét.
Az eseményről a kecskeméti hírportálok is beszámoltak, a városi televízióban és egy online portálon is szerepelt a nemzetközi eseményről készült beszámoló:
https://www.youtube.com/watch?v=7rr0tfNWooc&feature=youtu.be , a meccsekkel kapcsolatos hír 14:00-tól,