UFC
Főoldal > Hírek > Félévi értékelés – U9

Félévi értékelés – U9

Az U9-es (2014 – 2015) korosztályunk az ősz folyamán az OTP Bank Bozsik-program rendezvényein szerepelt. Mind az öt fordulót a Széktó Stadion műfüves pályáin rendezték meg.
Egyesületünk 3 csapattal nevezett ebben a korosztályban, ami utólag kicsit „alultervezettnek” bizonyult, mert valamennyi tornán az előírt létszámnál többen jelentünk meg. Sőt! Volt, mikor 6 csapatot is sikerült kiállítanunk. Köszönhető volt ez egyrészt a szülőknek, akik fontosnak tartották, hogy elhozzák gyermeküket, másrészt annak, hogy létszámunk ebben a korosztályban örvendetesen növekedett.
A korosztály fiatalabbjai, a 2015-ösök szeptemberben kezdték az ismerkedést a 4+1-es játékkal, aminek újdonsága, hogy már 2 fővel többen tartózkodnak egy nagyobb, 20×40 méteres pályán, ahol valódi kapus védi a 3×2 méteres kaput. A gyerekek számára ez már igazi focival egyenértékű, így szívesen játszották edzéseken és mérkőzéseken egyaránt. Sajnos a rendezők nem bontották két korcsoportra a korosztályt, így gyakran előfordult, hogy idősebbekkel is kellett játszanunk, ami az – egyébként mellékes – eredmény rovására ment. Szerencsére elég jól kezelték játékosaink (és szüleik) az ebből fakadó vereségeket.
Az idősebbek (2014-esek) már második évüket kezdték ebben a rendszerben, így számukra érthetően sikeresebb volt az ősz, annak ellenére, hogy időnként erősebb csoportba kerültek. Nekik már fizikálisan és gondolkodásban is sikerült felvenni a versenyt más csapatokkal.
Mindkét korosztály számára kötelező volt Funino játékot is játszani a tornákon és az edzéseken egyaránt. Ebben a játékban fokozottabban megnő a jelentősége a gyors döntésnek, a jó helyzetfelismerésnek. Ehhez szükséges a gyors gondolkodás mellett a helyes, alkalmazott technika, amit nem lehet eleget gyakorolni. Edzéseken ezért nagy hangsúlyt kell erre fektetni a jövőben is. Szerencsére játékosaink „jóeszű”, kreatív gyerekek, ezért lehet abban bízni, hogy a tavasz folyamán az őszihez képest is eredményesebben, látványosabban tudunk majd játszani.
Sajnos az eddigi évek gyakorlatától eltérően rendkívül hosszú téli szünetet kell tartanunk, a téli tornák nagy része – így a Bozsik tornák is – elmaradnak. Bízunk abban, hogy a gyerekek a tavasszal gyorsan ledolgozzák azt a kis hátrányt, amit az edzések kimaradása okoz.

 

Top
Facebook
Facebook
Twitter