UFC
Főoldal > Hírek > Így készült az U19-es csapat augusztusban

Így készült az U19-es csapat augusztusban

Kánisz Csaba bácsi beszámolója a legidősebbek szezonkezdéséről:

Az U19-es csapattal a felkészülést augusztus 6-án kezdtük meg. Az első hétre szervezett focitáborban 12-13 fő jelent meg minden nap, hozzájuk alkalmanként még 2-3 fő csatlakozott elfoglaltságától függően. Az öt nap alatt komoly fizikai terhelést kaptak a fiúk.
Három edzőmérkőzést (Tiszakécske U19, U17 és Kerekegyháza U19) is beiktattunk a programba, ezeken a fáradtság ellenére becsületesen helytálltak a játékosok.
A 3. és az 5. napon pihenéssel töltöttük a délutánt, előbb a kerekdombi, majd a kecskeméti fürdőben lazultunk egy kicsit.
Sajnos nem úsztuk meg az augusztust sérülés nélkül: Pesti Kevin a Kerekegyháza elleni edzőmérkőzésen szenvedett ujjtörést, míg Makó Tamás, Lovas Gábor Polyák Zsolt húzódással küszködött, Máté Marcell pedig lábsérüléssel bajlódott.

A tábor befejeztével a játékosokkal összeültünk, és közösen komoly célt tűztünk ki magunk elé a bajnoksággal kapcsolatban: a srácok nagy többségével 10. éve dolgozunk már együtt, és nagy valószínűséggel sokuknak ez az utolsó éve nálunk – hiszen a májusi érettségi után komoly továbbtanulási szándékuk van -, szeretnénk a dobogón végezni!
A keret nem sokat változott: volt játékosunk Borbényi Bence visszaigazolt Városföldről, mellette 3 játékost szerettünk volna igazolni Hetényegyházáról is. Végül csak egyikük csatlakozott hozzánk, Szabó Bence, aki jobbhátvéd poszton tudja erősíteni a csapatunkat. A másik két igazolás sajnos a hetényi egyesület túlzott anyagi követelése miatt hiúsult meg. A sors fintora, hogy az el nem engedett fiatalok játszani már nem akarnak a hetényi csapatnál, így egy évig kénytelenek kényszerpihenőt tartani… Új igazolásként Molnár Ábel csatlakozott a csapathoz, aki gyorsaságával nagy hasznára lehet a csapatnak.
Örömmel fogadtuk Lisku Róbertet is, aki még Sz. Tóth tanár úr játékosa volt a klubban, több év kihagyás után szeretne újra bajnoki mérkőzéseken szerepelni.
Újra velünk focizik Kocsis Zalán, aki szinte a teljes tavalyi idényt kénytelen volt kihagyni. Kívánjuk neki, hogy a súlyos sérülésen túljutva nyerje vissza régi formáját!

Két mérkőzésen vagyunk már túl, hoztuk mindkettőt. Reméljük, hogy a “sokáig nyaraló” játékosok a tanévkezdést követően nem csak az iskolapadba, de a pályára is visszatalálnak, és szeptemberben teljes létszámmal folytathatjuk az edzéseket és a bajnokságot!
Hajrá UFC!

Top
Facebook
Facebook
Twitter