UFC
Főoldal > Hírek > Barangolás a felnőtt futballban

Barangolás a felnőtt futballban

A 2018-as év csaknem minden hétvégéjét a kölyök- és az utánpótlás-futballban töltöttem. Szombaton délelőtt sem volt ez másképp. Szegeden megtekintettem a szezon utolsó Bozsik tornáját, utána viszont elmerültem kicsit a felnőtt futballban.
Régóta készültem megtekinteni hazánk egyik legszebb stadionját, a felcsúti Pancho Arénát. Még a téli bajnoki szünetben kinéztem magamnak az NB-I utolsó fordulóját, mert a Paks vendégjátékát szerettem volna ott megtekinteni. No nem azért, mert olyan nagy szurkolója lennék az atomváros csapatának (bár mindig szimpatikus volt, hogy csak magyar játékosokban gondolkodnak), még csak azért sem, mert egyesületünk színei megegyeznek az övéikkel (sőt, egyazon sportmárkát viselünk). Bertus Lajost szerettem volna megnézni játék közben a magyar ékszerdobozban, aki az UFC történetének immár legsikeresebb játékosának mondhatja magát, hiszen évek óta játszik a magyar élvonalban.
Bár a mérkőzés nem volt magas színvonalú, valójában tét nélkül zajlott, a szép nyári estén a stadion látványa nem okozott csalódást. A lemenő Nap fényében, majd az egyre hatékonyabban érvényesülő reflektorokkal bevilágítva egyedülálló látványt nyújtott az aréna és környezete.
A kellemes hangulatot tovább erősítette, hogy Lali ezúttal is meghatározó játékosa volt csapatának. A mérkőzés után vele folytatott baráti beszélgetésen ismét tapasztalhattam pozitív mentalitását, szerénységét, mely gyerekkora óta jellemzi.

Másnap egy „élesebb” mérkőzést tekintettem meg. Tiszakécske stadionjába látogattam, ahol – ellentétben az előző napi meccsel – hatalmas tét nehezedett a hazai csapat vállára: egy győzelem a hazai futball második osztályába jutást jelentette a sárga-kékeknek! Szerencsére ez a tét nem hatott bénítóan a játékosokra, így látványos és magabiztos győzelemmel biztosították be bajnoki címüket. Jó érzés volt tapasztalni, hogy a hazai csapat egyik legjobbja itt is egy UFC-ben nevelkedő játékos, Tölgyesi Viktor volt, akire szintén nagyon büszkék vagyunk. A tiszakécskei csapat keretének másik egykori UFC-s tagja, Takács Krisztofer ezúttal sajnos nem jutott játéklehetőséghez, de ő jelentősen fiatalabb előző játékosainknál, így joggal bízhatunk abban, hogy az ő ideje is eljön minél hamarabb.
A felnőtt futballban játszó valamennyi egykori UFC-s játékosnak pihentető nyári szünetet és sikeres új szezont kívánunk!
– Torbavecz József –

Top
Facebook
Facebook
Twitter